Mulakan Dengan...

11 June 2010

Cerita Terbaru..


Salamun alaikum kawan2... fuh.. fuh.. apapun sebelum otak ini ligat berfikir...dan sebelum tangan ini laju menaip, apa kata kita tiup skit sawang2 yang duk melekat di blog CK nih.. hihihihi...just kidding... permulaan yg ceria melambangkan diri empunya badan yang ceria & gembira.. tul tak...

First off all..sori la ye kepada pengikut @ pembaca @ seiapa yang selalu singgah disini...mmg CK agak menyepi sedkit memandangkan ada tangjwb utama yg perlu CK dahulukan... Yerr betull bukan senang utk istiqamahkan diri utk update blog tiap2 masa... memerlukan kudrat yg kuat,idea yg sentiasa segar & kreatif, dan yg penting mempunyai masa yang agak lapang....

Ok..apa yang CK nak cerita kan ek...uii..banyak isu terbaru yang terjadi sepanjang blog ini tidak di update....jom kita baca...ZZzzaaaassssssssssssss............

1) Baru2 ni rakan sejawatan CK, Teacher Asmawati telah melangsungkan perkahwinan dengan jejaka pilihannnya...CK doakan semoga masjid yg di bina akan mendapat rahmat & keberkatan dr Nya...Tahniah di ucapkan...So ini bermakna bukak cuti sek nanti hanya Cik Natrah Rozali ni akan menjadi sorangnya2 guru yg bujang di sek itu.. huhuhu..mesti nanti kena nyakat dek cikgu2 sekoloh tu nanti...habis..habis...:)

2) Baby bornn.... oh ye,, baru2 ni CK telah mendapat anak sedara baru..sepasang lak tu..namanya MUHAMMAD SHAHMI BIN SEMAT SAZLY & LUBNA SALMA BINTI MOHD SHAMSUDDIN...Makcu doakan anak2 sedara makcu akan menjadi anak yg soleh, bijak, taat pd perintah agama...

3)Sorang lagi anak sedara CK yang tingkatan 1 iaitu IZZHAR SAFUAN B.MUHAMMAD kini HAIZUAN kini sedang menunaikan umrah...harapan & doa makcu semoga safuan memperolehi ketenangan untuk beribadah di sana, InsyaALLAH..

4) Kerja...skrg ini macam biasa CK tengah sibuk menanda kertas peperiksaan setengah tahun... alhamdulillah w/pun belum dihabiskan tapi CK nampak ada peningkatan di dalam subjek Bahasa Arab lebih2 lagi pelajar2 dari tahun 3 & 4...syukur alhamdulillah....

5) Cuti...setakat minggu pertama cuti sekolah ini masa CK banyak di habiskan di kampung sahaja.. biasalah kadang2 ada rasa jemu, tapi lumrah la kan.. bila bekerja akan timbul rasa tensen dan boring..bila dpt cuti lak... rasa bosan & jemu..manusia memang begitu...termasukla..insan yg lemah seperti CK ini...

OK..setakat ini perkongsian CK dengan kawan2...idea ni datang secara pintas lalu sahaja..so kalau ada salah dan silap harap di maafkan..jumpa di lain entry insyaAllah...pesanan akhir... apapun kerja kita..lakukan dengan ikhlas..insya Allah kita akan rasa keberkatan & kemanisan tanpa di duga.. Salam wa ilal liqa'...

8 comments:

zulkbo said...

salam ziarah..
moga anda sihat
selalu..
memang bersawang weh
lemas koi masuk sapu
sawangnya..he he
جزاك اللهُ خيراً‎

NatraH Rozali said...

salam...hehe..makasih sbb dtg ziarah..ngape awk x sembur dgn ridsect je..kan senang...:P

akuanakpahang said...

Penuh sawang kepala kawan singgoh kesini....hehehehe selamat berblog semula jangan malas2..:)

NatraH Rozali said...

hehehe..tu la..awok x pakai topi keledar tadi.. hehehe..yela...tgh bersemngat la ni...mmg payah nak mula, ketnya kalu dah mula..baru ok...makasih la menjengok koi...:)

Cik SHiN~JU said...

Salam...

hoh...dah ilang utan rimba kat sini...mane peginyer rimau yg jaga blog ni aritu?

CekWa said...

Salam CK...Menyinggoh kejab ...

Fakeh said...

Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan fahamlah kita tentang hakikat bangsa ini. Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal musuh dalam selimut yang mencari peluang dan ruang untuk mengkhianati bangsa ini, iaitu:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

FAKEH KHALIFAH SAKA

piewahid said...

salam,
singgah utk mengucapkan:

1. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.

2. Semoga segala doa, ibadah dan taubat kita dimakbulkan-Nya dan semoga berbahagia dunia akhirat.

3. Terima kasih sudi menjalin silaturrahim yang sungguh bermakna & berkongsi pengalaman yang sangat berharga.

4. Berhati-hati di jalanraya.